Friday, August 1, 2008

GARA DE NORD – metroART



Începând cu 21 iulie, în fiecare noapte, timp de 2 săptămâni, între ultimul şi primul metrou al zilei, 20 de artişti (pictori, sculptori, ceramişti, stencilişti, grafferi) decorează 9 suprafeţe, însumând mai mult de 120 de metri pătraţi, pe cele două peroane ale staţiei Gara de Nord (M1).

I love Bucharest, prin proiectul de artă publică Bucharest metroArt. Arta te priveşte! începe o schimbare de decor în spaţiile staţiilor de metrou. Un rol important îl au călătorii, publicul, cetăţenii capitalei, de la cel mai mic până la cel mai mare.

Gara de Nord 1 este prima în care intervenţiile artistice creează o atmosferă mai veselă şi mai primitoare pentru călători şi, în acelaşi timp, o identitate vizuală imediat recognoscibilă. La anul urmează staţia Piaţa Victoriei (M2).

Vechi şi nou în Bucureşti, rememorări, recompuneri şi proiectări – picturile introduc călătorul în atmosfera capitalei încă de la prima sa intrare în oraş.

Tematica decorului şi compoziţiile ce vor îmbrăca pereţii staţiei de metrou a fost stabilită de către echipa I love Bucharest de comun acord cu SC METROREX SA, pe baza răspunsurilor oferite de călători la chestionarele adresate în luna aprilie.

Schimbare de decor, mai multă culoare, atmosferă mai prietenoasă – sunt câteva dintre dorinţele călătorilor pentru acest spaţiu. Mai multe au putut şi încă mai pot fi citite pe bannerele afişate în staţia de metrou începând din luna iunie.

Organizat de Asociaţia din Pod, proiectul Bucharest metroArt. Arta te Priveste! se desfaşoară sub egida A.E.D.I. 2008 (Anul European pentru Dialog Intercultural), cu sprijinul S.C. METROREX S.A., Fundaţia MORA, United Experts şi Swiss Cultural Programme in Romania, Alstom, UTI, L&D Construct, Rulez, port.ro, Time Out, ProFM Dance, MTV, Business Magazin, Descoperă şi Mediafax.


Pentru mai multe detalii:
ilovebucharest.org/metroart
bucharestmetroart.blogspot.com
ilovebucharest.blogspot.com

Irina Abaza
Manager I love Bucharest
0724 015 905
irina.abaza@gmail.com

Mara Patriche
Coordonator artistic I love Bucharest
0723 404 617
marapatriche@gmail.com

Mihaela Miron
PR I love Bucharest
0726 172 276
elamiron@gmail.com

No comments: